Authentieq en uniek

Authentieq en uniek

Authentieq en uniek
22 september 2021

In februari 2020 opende Autentieq haar deuren aan de Markt nr 18. Een prachtige nieuwe
zaak met een mooie kaart en grootse plannen. Een maand later moest als gevolg van de
coronamaatregelen de deur weer dicht.

Tijdens corona
Eigenaar Geert te Velde ging, zodra hij de eerste schrik te boven was, op zoek naar mogelijkheden gedurende de sluiting en hield zich daarnaast al meteen bezig met het wat als we weer open mogen. Hij schakelde vrij snel over naar afhalen en bezorgen en ontwikkelde met behulp van rollende kledingrekken de eerste spatschermen in Assen. Niet stilzitten, maar out of the box denken en anticiperen op de situatie. Dat past bij Geert. Terwijl de horeca voor bezoekers nog gesloten was, zag Geert nog een kans. Het pand naast zijn buren stond leeg, inclusief terras. Met in zijn hoofd nog het beeld van de overvolle terrassen van de vorige zomer en gebrek aan ruimte op zijn eigen terras, besloot hij het te huren. Het Proeflokaal was een feit.

Autentieq en Proeflokaal
Behalve dat ze beide n uniek n Autentieq zijn, zijn de verschillen absoluut aanwezig. Waar Autentieq staat voor eten en drinken, van lunch tot en met diner, is het Proeflokaal meer voor drinken en borrelhapjes. Na een hele dag Autentieq kan je dus zo doorschuiven naar het Proeflokaal. Zoals de naam al aangeeft; bij het Proeflokaal draait het ook om proeven! De eerste bierproeverij is al geweest, de volgende staat in de agenda. Naast de bierproeverij bestaan er plannen voor een whiskey proeverij en ook een wijnproeverij behoort tot de mogelijkheden. Proeflokaal wordt een horecagelegenheid met veel activiteiten.

Nieuw in de keuken
Geert is supertrots op zijn team, dat zich staande heeft gehouden gedurende de coronaperiode. Per augustus van
dit jaar is Trijn Karssens als kok aan het team toegevoegd. Voor veel Assenaren een bekende naam. Vlak voordat corona in beeld kwam, werkte ze in Trijns Stadstuin aan de Nieuwehuizen en voor die tijd bij Stadscaf De Pelikaan. Daarvoor heeft Trijn jaren gewerkt bij de Gulle Gans, het restaurant dat in hetzelfde pand als Autentieq gehuisvest was. Voor Trijn is het dus een soort van thuiskomen. Een nieuwe kok en een nieuwe kaart. Door de coronabeperkingen, bleef de kaart een beetje stilstaan. Nu alles weer versoepelt, ontstaat er ook meer ruimte voor meer en andere gerechten en maandelijks wisselende gerechten buiten de kaart om. De nieuwe kaart gaat half september in.

Wist je dat

  • je bij Autentieq ook leuke cadeaupakketten en andere items kunt kopen
  • de koffie en thee van Autentieq Direct Trade is en dus rechtstreeks bij de
    boeren wordt ingekocht?
  • de binnentuin van Autentieq schommels als stoelen heeft?
  • de gelagkamer op de eerste verdieping, met uitzicht over de Markt afgehuurd
    kan worden?
  • Autentieq 7 dagen per week geopend is en reserveren gewenst is?
  • Je in najaar ook warm en droog op terrassen van Autentieq kunt zitten.

Nieuwsgierig naar de kaart, het Proeflokaal of de unieke binnentuin? Op zoek naar een knusse ruimte voor een besloten etentje of feestje? Bel of kom langs en doe het Autentieq!