Bijzondere wandelingen

Bijzondere wandelingen
07 januari 2021

Stap naar buiten om de mooiste plekken van Assen te ontdekken tijdens deze aanbevolen wandelingen. Geniet volop van de mooie natuur met n van onze vier wandelroutes.

Wandelroute 1: Stadswandeling Assen


Maak kennis met de geschiedenis van Assen met de gratis Stad der Paleizen stadswandeling Assen. Wandel een route van 4 km. tijdens een mooie dag. Deze route brengt je langs bijzondere plekken van Assen. De route start bij het Drents Museum aan de Brink 1. Klik hier en download je gratis wandelroute.

Liever een papieren variant? Het VVV kantoor Assen aan de Marktstraat 8-10 biedt een iets uitgebreidere stadswandeling aan tegen een vergoeding van 1,50.


Wandelroute 2: Landgoed Overcingel


Maak een uitgebreide wandeling bij Landgoed Overcingel met een wandelkaart van Het Drentse Landschap. Geniet van de mooie kleuren in de Heestertuin, waarvan de paden als bij een sterrenbos op een middenpleintje uitkomen, in de fantasietuin met twee prachtige vijvers en in het bosgedeelte. De wandelkaart in voor 1,00 te koop bij Het Drentse Landschap, Kloosterstraat 5 in Assen (open tijdens kantooruren).


Wandelroute 3: Asserbos


Kom wandelen in het Asserbos en langs de oude begraafplaatsen met een gratis te downloaden wandelroute van 7 km. Ontdek de mooiste lanen en paadjes. Onderweg kun je een kijkje nemen op drie monumentale begraafplaatsen aan de bosrand. Klik hier en download je gratis wandelroute.


Wandelroute 4: Bos en Park


Deze georganiseerde wandeling is eigenlijk elk seizoen prachtig om te maken. Ga samen met een stadsgids van de Asser Historische Vereniging op een boeiende wandeling. Een wandeling vanaf de Bonte Wever, naar het Asserbos, de Hertenkamp, het Van der Feltzpark, de Dr. Nassaulaan met de statige woningen en de nieuwe vijver.

Deze wandeling is tegen betaling en is de boeken via het VVV kantoor Assen aan de Marktstraat 8-10, tel: 0592-243788 of mail: [email protected].


Ben je op zoek naar een leuk uitje, activiteit of evenement in Assen? Bekijk dan eens het totaaloverzicht voor het verrassende aanbod van de stad.