Gratis parkeren en Kids Wintervermaak in Assen

Gratis parkeren en Kids Wintervermaak in Assen
Wintervermaak Online winkelstraat
26 november 2021

De binnenstad van Assen wordt deze winter ook heel leuk om te bezoeken. Met een totaal omgetoverde stad met magische wintersfeerverlichting, gratis parkeren in parkeergarages, gratis winteractiviteiten en een prachtige ijsbaan. Heb je nu al zin om Assen in te gaan? Lees hieronder wat je er allemaal kunt doen.

Shoppen voor de feestdagen met gratis parkeren

Shoppen in Assen voor de feestdagen wordt nu extra fijn met een parkeeractie. Parkeer je auto gratis op de koopzondag op 28 november, 12 en 19 december en op de kerstkoopavond op 23 december. Je kunt op de koopzondagen van 12.00 tot 18.00 uur en op de kerstkoopavond van 18.00 tot 22.00 uur gratis parkeren in alle parkeergarages. Welke zijn dit? Bij Mercuriusplein, Stadhuis, Drents Museum, Neptunus, Triade, Citadel en De Nieuwe Kolk. Meer weten over de koopzondagen in Assen? Klik hier.

 

 

Hét winterplein met ijsbaan en Kids Wintervermaak

In de winterperiode is het Koopmansplein het mooiste plein van Assen. Het plein wordt van 3 december tot en met 9 januari omgetoverd tot één groot winterplein met een ijsbaan en winteractiviteiten. Je kunt bij de overdekte ijsbaan dagelijks schaatsen. Een leuke tip: tijdens de koopavonden is het discoavond!

Het Kids Wintervermaak is elke woensdag, zaterdag en tijdens de extra winkelmomenten op het Koopmansplein. Iedereen kan gratis meedoen aan winteractiviteiten voor jong en oud. Stap in een reuzachtige snowglobe en maak een winterse selfie. Of laat de kinderen meedoen aan een echt pieten parcours rondom Sinterklaas. Wat ook erg leuk is, zijn de kerstelfjes die vaak rondlopen en cadeautjes of lekkers uitdelen. En als extra cadeautje is er een speciale schaatsactie in het weekend van 18 en 19 december. Wat deze actie precies inhoudt, houden we nog even als verrassing. Bekijk hieronder het complete programma.

Bekijk hier het programmaoverzicht

 

Nog meer winteractiviteiten in de stad

Het Mercuriuscentrum en De Triade zijn niet alleen schitterende plekken om te winkelen, maar je vindt hier ook leuke winteractiviteiten. Kom langs bij het Sinterklaas Atelier, hier is van alles te doen! Schuif lekker aan en laat de kinderen hun eigen chocoladeletter versieren of pepernoten bakken. Bekijk in het programmaoverzicht de openingstijden.

 

Winterwandeling: Frida in Assen City experience

De winterlichtjes branden deze winter mooier dan ooit in Assen. Wandel door een betoverende stad met prachtige verlichtingen en bijzondere kunstwerken tijdens de Frida in Assen City experience, een bijzondere combinatie. De wandelroute brengt je langs levensgrote muurschilderingen op gebouwen en kunstobjecten in de openbare ruimte, geïnspireerd door Frida Kahlo. Met een folder als gids is de wandelroute op elk gewenst moment te maken. De wandelroute is gratis verkrijgbaar bij de Infobalie in het Drents Museum, VVV Assen aan de Markstraat 8-10 en hieronder te downloaden.

Bekijk hier de Frida City experience

 

Misschien ook leuk