In de ban van Ararat – Schatten uit het Oude Armenië

In de ban van Ararat – Schatten uit het Oude Armenië
10 mei 2022

Van mei tot en met oktober 2022 staat het Drents Museum en de stad Assen in het teken van de indrukwekkende geschiedenis en cultuur van Armenië met de internationale archeologietentoonstelling In de ban van de Ararat - Schatten uit het oude Armenië. Van de reusachtige Ark van Noach op de Brink tot een echte dierentocht door de stad, Assen viert een Armeense zomer!

 

De tentoonstelling

Verschillende topstukken uit het History Museum of Armenia in Jerevan zijn te zien in het Drents Museum in Assen. Aan de hand van circa 160 kostbare archeologische voorwerpen – voor een groot deel nog nooit in Nederland te zien geweest – neemt de tentoonstelling de bezoeker mee op reis door de fascinerende vroegste geschiedenis van Armenië. Het verhaal waarin de ruim 5.000 meter hoge berg Ararat, het nationale symbool van Armenië, kan hierin niet ontbreken.

Ark van Noach op de Brink met dierentocht

Wie tussen 10 mei en 10 oktober 2022 langs het grasveld bij het Drents Museum loopt, word zeker weten verrast door de prachtige Ark van Noach van 8 meter lang. Deze interactieve eyecatcher is ook het beginpunt van een dierentocht door de binnenstad van Assen. Een superleuk gezinsuitje. Klik op de onderstaande button voor meer informatie.

Klik hier voor de Dierentocht

 

Initiatief & samenwerking

#ArkinAssen is een project van Stichting Armenia. Voor dit project hebben de broers Nicolai (JR.) en Maxim Romashuk namens Stichting Armenia het initiatief genomen tot de bouw van de bijzonder blikvanger: De Ark van Noach. Deze Ark is ontworpen door wijlen kunstenaar Sergio Jove Rodríguez. Om dit project te realiseren is er met veel partijen samen gewerkt en/of hebben zij financieel bijgedragen waaronder het Drents Museum, Vaart in Assen, Ondernemersfonds Assen, Nex Lab architecten, Nextbuilders, Pro Ontwerp, Videospot en banketbakkerij Gosselaar.