Inspiratietraject Muziek Assen

Inspiratietraject Muziek Assen
31 maart 2022

ASSEN Van 1 t/m 10 april is het de Landelijke Kindermuziekweek. Deelnemende scholen en kinderopvang organisaties besteden dan extra aandacht aan het maken van n luisteren naar (live) muziek. Het ICO Partner in Kunst & Cultuur organiseert vanuit Muziekakkoord Drenthe verschillende activiteiten om leerkrachten en leerlingen enthousiast te maken voor meer muziek in de klas!

Ukelele lessen
Een muziekles is extra leuk als er muziekinstrumenten aan te pas komen. Daarom konden leerkrachten uit Assen in maart en april gratis ukelele lessen volgen. De ukelele is een vrij makkelijk bespeelbaar instrument en daarmee toegankelijk voor beginners. De lessen waren een groot succes! Ruim 40 leerkrachten kwamen naar Podium Zuidhaege voor de ukelele lessen van muziekdocent Rob van den Berg.

Inspiratiemiddag muziek
Leerkrachten zijn soms onzeker over hun muzikale vaardigheden. Hoe ga je in de klas dan tch aan de slag met muziek? Tijdens een online inspiratiesessie op 30 maart geeft docent en saxofonist Suzan Lutke praktische tips & trics. En deelt ze leuke werkvormen vanuit het onderzoekend leren.

Muziekdocent digitaal in je klaslokaal
Slagwerkdocent Tim Vriesema en zangdocente Mariken van Spronsen maken samen lesvideos voor in de klas. Voor iedere bouw is er zowel een lesvideo slagwerk als zang. De muziekdocenten betrekken de leerlingen interactief bij deze online lessen. Leuk om samen te doen en te herhalen! Tijdens de Landelijke Kindermuziekweek ontvangen alle scholen een link naar de lesvideos.

Meer en beter muziekonderwijs
In juni 2019 ondertekenden ruim vijftig partijen het Muziekakkoord Drenthe. Hierin spreken zij af om samen te werken aan meer en beter muziekonderwijs op lle basisscholen in Drenthe. In juni 2021 sloten 25 kinderopvangorganisaties zich bij dit Muziekakkoord aan. Onderwijsinstellingen worden hierbij geholpen door culturele instellingen, muziekdocenten en de provincie Drenthe.