Kinderboekenweek-natuurspeurtocht bij Boekhandel Van der Velde Assen

Kinderboekenweek-natuurspeurtocht bij Boekhandel Van der Velde Assen

Kinderboekenweek-natuurspeurtocht bij Boekhandel Van der Velde Assen
21 september 2022

Alle kleine boeken- en natuurliefhebbers opgelet: op woensdag 5 oktober begint de Kinderboekenweek en het thema is dit jaar ‘Gi-ga-groen’! Bij Boekhandel Van der Velde Assen kunnen kinderen daarom de hele Kinderboekenweek lang meedoen aan een gi-ga-leuke natuurspeurtocht!

(Speurtocht/ datum: van 5 oktober t/m 16 oktober/ tijd: 09.30 uur t/m 18.00 uur /toegang gratis)

De speurtocht bestaat uit negen verschillende vragen, verstopt in de winkel. Op het scoreblad vullen de jonge kandidaten de letters in die bij de juiste antwoorden horen. Welk woord staat er dan? Iedereen met het goede woord maakt kans op een mooi boekenpakket! De winnaars krijgen na afloop van de Kinderboekenweek persoonlijk bericht. Er zijn prijzen voor verschillende leeftijden.

Het kinderboekenweekgeschenk is dit jaar geschreven door Andy Griffiths, met tekeningen van Terry Denton. Samen schreven en tekenden zij ook de populaire ‘De waanzinnige boomhut’-serie, die in het Nederlands vertaald is door Edward van de Vendel.  In de boekhandel krijgt iedereen bij aankoop van een kind- of jeugdboek vanaf €12,50 het kinderboekenweekgeschenk cadeau. Het Prentenboek van de Kinderboekenweek wordt gemaakt door illustrator Marije Tolman.

Spannende bosverhalen, grappige dierenweetjes, kleurrijke illustraties van planten: er zijn een heleboel mooie boeken waarin kinderen zich kunnen onderdompelen in de natuur. Bovendien worden op de avond voorafgaand aan de eerste dag van de Kinderboekenweek de winnaars van de Gouden Griffel en de Gouden Penseel bekendgemaakt. Genoeg redenen dus om van de Kinderboekenweek een echt leesfeest te maken en even naar de boekhandel fietsen!