Kofferbakverkopen op koopzondagen in Assen

Kofferbakverkopen weer terug  op koopzondagen.

Kofferbakverkopen weer terug  op koopzondagen.
Kofferbakverkopen weer terug  op koopzondagen.
02 mei 2019

Organisatoren en middenstand vinden oplossing op De Brink
Tijdens de zomermaanden organiseert De ‘Stichting Vrienden van Scoutinggroep De Zwervers Assen’ al gedurende enige jaren succesvolle kofferbakverkopen. Eerst gebeurde dat op het Koopmansplein tijdens de koopzondagen, maar  omdat dat plein gebruikt moet worden voor allerlei activiteiten tijdens de koopzondagen, moest vorig jaar  gezocht naar een andere plek.

Omdat een andere locatie niet voorhanden bleek, werd besloten om de kofferbakverkopen niet meer te houden tijdens de koopzondagen,  maar op een andere zondag. Dit bleek geen onverdeeld succes omdat er te weinig publiek en sfeer in de binnenstad was.

Op verzoek van verkopers en bezoekers zijn de organisatoren opnieuw in contact gegaan met de ondernemers. Met tussenkomst van de nieuwe Binnenstadsregisseur Kjeld Vosjan is men uitgekomen op de locatie De Brink. De organisatoren zijn hiermee ingenomen en tevens is er nu een activiteit toegevoegd aan de activiteiten tijdens koopzondagen. Hoe meer reuring tijdens koopzondagen hoe beter!

De vergunningaanvraag is ingediend bij de gemeente  en de organisatoren hebben goede hoop dat de vergunning verleend gaat worden.

Op 26 mei a.s. is de eerste de kofferbakverkoop van 12:00 tot 16:00 uur op De Brink.

De andere data voor 2019: 28 juli, 25 augustus en 29 september.

Alle informatie over de kofferbakverkoop is te vinden op www.kofferbakverkoop-assen.nl

De organiserende stichting stelt zich tot doel de Asser scoutinggroep de Zwervers (financieel) te ondersteunen, o.a. met het doel om Scouting toegankelijk te houden voor kinderen uit alle geledingen.