Kunst en cultuur voor iedereen

Kunst en cultuur voor iedereen
16 augustus 2021

Ontdek, bewonder en laat je verrassen

Assen heeft als hoofdstad van de oerprovincie Drenthe een rijke geschiedenis aan kunst en cultuur. Je vindt in Assen vele monumenten en bezienswaardigheden. Daarnaast is er een verrassend aanbod aan culturele activiteiten.

Culturele ontdekkingstocht

Beleef een onvergetelijke dag in het toonaangevende Drents Museum, waar het voelt alsof je terug in de tijd gaat. Een belevenis voor jong en oud. Of bezoek DNK voor een theatervoorstelling, bioscoopfilm of om even te struinen tussen de leukste boeken in de bibliotheek. De culturele ontmoetingsplek Podium Zuidhaege is de plek waar Assen echt tot leven komt dankzij de concerten, evenementen, cursussen en exposities.

Ga je graag naar buiten voor een culturele ontdekkingstocht? Bezoek buitentheater Tivoli of bewonder alle kunstwerken op straat. Download hiervoor de speciale app. Met de kids? Doe de stadsspeurtocht die je meeneemt naar de mooiste plekjes van Assen. Wat je ook kiest, laat je onderdompelen in de wondere wereld van kunst en cultuur in Assen.

Tip!

Leerzame stadsspeurtocht voor het hele gezin

Er is een leuke n leerzame stadsspeurtocht op touw gezet voor jong en oud. Een ontdekkingsreis waarbij je op zoek gaat naar de juiste antwoorden door goed om je heen te speuren. Wie van het speurteam weet de meeste vragen juist te beantwoorden? Download de stadsspeurtocht en ontdek samen spelenderwijs de bruisende binnenstad van Assen.

De cultuur van Assen spelenderwijs ontdekken

(Verborgen) Kunst in de stad

Van pleinen tot het station, de stad Assen staat vol met bijzondere kunstwerken. De n bekend, de ander nog onontdekt. Wie goed kijkt, ziet overal kunst: op straat, aan gevels of verstopt in gebouwen. Camera in de aanslag en de knapzak gevuld, klaar voor een tocht langs de mooiste monumenten en kunstwerken van Assen.

Tip!

Download de app Beeldende kunst in Assen

In de app Beeldende kunst in Assen van de gemeente Assen vind je alle kunstwerken en monumenten in Assen terug op n duidelijke overzichtskaart, compleet met foto’s en nuttige achtergrondinformatie. Waar je ook bent, thuis of op pad, de app is op elk moment te raadplegen. Klik hier of scan de QR-code.

Must-sees!

Nr. 4 Mannes

De 6 m hoge houten hond Mannes heet je welkom op het Stationsplein. Zeg Mannes gedag en ontdek het interactieve aspect van dit bijzondere kunstwerk.

Nr. 7 Bartje

De ondeugende Bartje Bartels, hoofdpersoon in de bekende streekroman Bartje van Anne de Vries, is uitgegroeid tot ht boegbeeld van Drenthe. Ik bid niet veur brune boonn!.

Nr. 17 TT Monument

De stad Assen en het TT-circuit, de twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het TT Monument symboliseert zowel deze versmelting als die van mens en machine.

Nr. 39 Muurschilderingen

Een indrukwekkende muurschildering met portretten van de welbekende Bartje en Robert Willem Imker, beter bekend als Tokkel, de bekendste zwerver van de stad.

Wist je dat Bartje elk jaar, op de eerste zaterdag van september in Assen wordt toegezongen voor zijn verjaardag? Saillant detail: Bartje wordt elk jaar 12. Wat is zijn geheim?

Speelroute De pups van Mannes hebben gele pootafdrukjes achtergelaten in de binnenstad van Assen. Zoek je mee? Klik dan hier.