Lichtjeswandeling binnenstad Assen

Lichtjeswandeling binnenstad Assen
23 december 2021

De binnenstad Assen schittert als nooit tevoren met de nieuwe wintersfeerverlichting. Muts op, handschoenen aan en geniet van een prachtige wandelroute, die je langs talloze magische lichtjes brengt. Het gaat om gigantische lichtobjecten en unieke verlichte straten en bomen. Aan de lichtjeswandeling zit ook een lichtjesspeurtocht voor kinderen gekoppeld. Speur met het gezin door de stad en ontdek alle weetjes over de nieuwe wintersfeerverlichting. Superleuk om als gezin deze kerstvakantie te gaan doen. De route kan tot 16 januari 2022 gelopen worden.

Hoe werkt de lichtjeswandeling? Een folder met kaart dient als gids en brengt je langs alle schitterende lichtobjecten en unieke verlichte straten en bomen. De wandeling duurt minder dan een uur en kun je vanaf 13.00 doen. Aan het einde van de middag als het donker wordt, is de wandeling natuurlijk het mooist. Houd wel rekening met de coronamaatregelen die op dat moment gelden.

Waar vind ik de lichtjeswandeling?

De folder is online te downloaden via de button hieronder of (via een click en collect) op te halen bij de VVV Assen. Houd wel rekening met de coronamaatregelen op dat moment.

Download digitale folder                               

Click en collect aanvragen
                                                                                    

Tip met kinderen: lichtjesspeurtocht

Aan de lichtjeswandeling zit ook een lichtjesspeurtocht voor kinderen gekoppeld. Speur met het gezin door de stad en ontdek alle weetjes over de nieuwe wintersfeerverlichting. Ben je aan het eind van de wandeling nieuwsgierig of jullie de antwoorden goed hebben? Het antwoordenblad vind je onderaan de folder.

Foto kerstbal op Brink met dank aan Yolanda Visser
Overige fotos met dank aan Newz Marketing en Media