Marten van Dijken

Marten van Dijken
28 juli 2022

Met enige regelmaat verschijnt er in de Dit is Assen krant een prachtig verhaal, verteld en geschreven door Marten van Dijken. Superblij zijn wij met zijn beeldende verhalen over het Asserbos en haar geschiedenis en haar heden. Maar Marten is natuurlijk niet alleen maar schrijver voor ons.

Marten van Dijken is bosgids en wandelverhalenverteller in het eeuwenoude Asserbos. Met zijn 30 jaar ervaring in natuur en landschap heeft hij voor het Asserbos twee wandelverhalen geschreven.

Wandelverhaal I
Met kroontjespen en liniaal.
Over het ontstaan van het bos, wie was de planter, waar haalde hij zijn plantgoed vandaan. Hoe zag het landschap er 250 jaar geleden uit en een kleedklopperij voor de Asser aristocratie.

Wandelverhaal II
Zes billen en een rode baard.
Dit verhaal gaat over de verhalen uit het bos. De 7-sprong, de tankgracht en een bijzonder cafe. Geschraap van rupsbanden over de Beilerstraat en stil zijn voor God bij een oude vijver.

Eind van dit jaar gaat Marten even zijn bos uit. In een nieuw Wandelverhaal wil hij de Assenaar graag trots laten zijn op hun stad. Al wandelend, met als begin en eindpunt de meerstammige lindeboom naast het beeld van Bartje, gaat hij met de wandelaars proberen het ontstaan van Assen te ontrafelen. Terug naar momenten tussen 1250 en 1260. Wandelend door een levend erfgoed het sprookjesachtige begin ontdekken van Dit is Assen.

Wil je meewandelen? De exclusieve wandelingen zijn te boeken via www.vandenatuur.com en bij de VVV.
Wij zeggen: doen!