Praktische informatie

Praktische informatie
02 juli 2020

Assen heeft een verrassend aanbod aan uitjes en biedt rust en ruimte. Bekijk de praktische informatie hieronder voor een onbezorgd dagje naar Assen.

Parkeren
Ben je van plan om met de auto te komen? Als je wilt parkeren in de binnenstad, moet je daarvoor betalen. Het betaald parkeren geldt van maandag tot en met donderdag van 9:00 tot 18:00 uur, op vrijdag van 9:00 tot 21:00 uur en op zaterdag van 9:00 tot 18:00 uur.

Je kunt op deze kaart zien waar de parkeergarages zijn en waar je na 18:00 uur en zondag gratis kunt parkeren. Er zijn zeven parkeergarages en -terreinen waar je tegen betaling kunt parkeren:

  • Mercuriusplein
  • Stadhuis
  • Drents Museum
  • Neptunus
  • Triade
  • Citadel
  • De Nieuwe Kolk

Stadsplattegrond en informatie
Wegwijs worden in de stad? Loop even langs het VVV kantoor aan de Markstraat 8. Hier vind je een stadsplattegrond, stadsspeurtocht voor het hele gezin, wandelroutes en folders met de leukste uit-tips. Wil je insiders tips? Vraag om persoonlijk advies van de medewerkers zelf.

Fietsverhuur
Er zijn prachtige fietsroutes in en rondom Assen. Huur een fiets bij het VVV kantoor aan de Marktstraat 8 en ontdek samen de mooie omgeving. Het VVV kantoor heeft ook een groot assortiment aan fietsroutes en fietsknooppuntkaarten om je eigen route uit te stippelen. Kom gerust even langs en vraag naar de mogelijkheden.

Wat je nog meer kunt vinden bij het VVV kantoor?
– VVV Cadeaukaarten, VVV Dinercheques, VVV Lekkerweg, bioscoopbonnen, podiumkaarten, boekenbonnen en cadeaubonnen.
– Bijzondere Drentse Streekproducten van Maallust, Drents Goed, Lekker Drents en de Bijzaak.
– Souvenirs van Assen en Drenthe en Holland zoals sleutelhangers, mokken en magneten.
– Een klein Bartje Museum, waar de historie van het boegbeeld van Assen te vinden is.
– Bijzondere geschenken die een mooie herinnering aan jouw bezoek aan Assen zijn.