TT in Assen

TT in Assen
06 juni 2022

Dé perfecte mix van ronkende motoren, muziek, entertainment en toffe activiteiten. Dat is waar Assen als motorhoofdstad van Europa met de Motul TT Assen voor staat. De hele maand juni is er van alles te beleven in de binnenstad met het TT Festival met onder andere de TT kermis en de TT nachten. Maar bezoek ook het RTV Drenthe pop-up TT museum en meer.

TT Festival

Wat te denken van het befaamde TT Festival dat dit jaar met een uitgebreid programma van maar liefst 9 dagen in de binnenstad plaatsvindt! Ga naar de gezellige TT kermis op het Veemarktterein, de TT Nightride door de stad of de voorlopig laatste editie van de TT Run op het circuit. Klik hier voor het gehele programma.

RTV Drenthe Pop-up TT Museum
De expositie is interessant voor jong en oud, echte motorsportliefhebbers en voor mensen die gewoon van muziek en een feestje houden.  Boet van D​ulmen, Wil Hartog, Jack Middelburg en niet te vergeten Valentino Rossi. Unieke racers die allemaal een speciale plek krijgen in het museum. Het RTV Drenthe pop-up TT-museum aan de Beilerstraat 30 is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur en is gratis toegankelijk.

TT Legends Walk of Fame
In februari heeft de Stichting TT Legends Walk of Fame onthuld dat er een speciale wandelroute in de stad Assen gemaakt gaat worden langs bronzen tegels met daarop de oud-winnaars van TT Assen. Tijdens de TT week wordt het eerste exemplaar onthuld door regerend MotoGP wereldkampioen Fabio Quartararo.