Vier de lente in Assen!

Vier de lente in Assen!
28 april 2022

Tijdens de lente komt onze prachtige stad helemaal tot bloei. Want Assen staat in april, mei en juni in het teken van een bomvol evenementenprogramma voor jong en oud. Bekijk hieronder de leukste tips voor een dagje uit in Assen.

 

 

Grote evenementen die je niet wilt missen

Bevrijdingsfestival Drenthe – 5 mei
Op donderdag 5 mei 2022 vieren we graag samen met jou de vrijheid bij de Baggelhuizerplas in Assen. Aan het strand genieten van de beste artiesten en er is een prachtig kinderplein. Met artiesten als de Frequencerz, Kraantje Pappie, Billy the Kit, Partysquad en Susan & Freek belooft het een mooie dag te worden.

Check hier het programma

 

Art of Wonder – 5 juni
Art of Wonder is een jeugdtheaterfestival op zaterdag 4 en zondag5 juni met de binnenstad van Assen als podium. De prachtige Gouverneurstuin is het hart van het festival met theatertenten en een randprogramma met workshops, interactieve installaties en een speelweide voor jong en oud.

Check hier het programma

 

Art Explosion – 11 juni
Kunstfestival Art Explosion Assen op zaterdag 11 juni is in de sfeervolle Gouverneurstuin in hartje Assen. Daar exposeren diverse kunstdisciplines van kunstenaars uit het hele land n Assen. En er zijn veel activiteiten, demonstratie en workshops waaraan je kunt deelnemen. Entree is gratis.

Lees meer

 

TT Festival – 18 t/m 26 juni
D perfecte mix van muziek, ronkende motoren en de geur van brandend rubber. Van zaterdag 18 tot en met zondag 26 juni is het feest in de binnenstad van Assen. Met de hele week TT kermis, de TT nachten met de tofste bands en te gekke motorstunts is dit een meerdaags festival dat je niet wilt missen.

Check de timetable

Nieuwsgierig naar meer evenementen en activiteiten? Klik op de onderstaande button voor een compleet overzicht of kijk in de online agenda.

Bekijk alle events in Assen

De topattracties van Assen

 

Nog meer leuke uitjes in Assen

 

Koopzondagen met activiteiten – 29 mei
de laatste zondag van de maand wordt het winkelen ng leuker in de binnenstad van Assen. Elke koopzondag heeft een eigen thema met een bijpassende gratis activiteiten. Tijdens de koopzondag van 29 mei is er de Kofferbakverkoop, een vintage tweedehands markt en is er gratis kindervermaak.  

 

Kofferbakverkopen – 29 mei en 19 juni
Kom voor vintage en tweedehands spullen naar de Kofferbakverkopen in Assen.  Een unieke markt op het Koopmansplein met gratis entree. De markten vinden plaats op 29 mei, 19 juni, 31 juli, 28 augustus en 25 september 2022 en is altijd van 12.00 tot 16.00 uur geopend.

Bekijk meer