Viva la Frida! in Assen

Viva la Frida! in Assen
16 oktober 2021

Ontdek Viva la Frida! in Assen. De Mexicaanse Frida Kahlo (1907-1954) is zonder twijfel een van de bekendste en meest geliefde kunstenaars ter wereld. Haar indrukwekkende kunstwerken, opvallende verschijning, roerige leven en bijzondere levensstijl doen Kahlo uitgroeien tot een wereldwijd icoon n cultfiguur.

Van 8 oktober 2021 tot en met 27 maart 2022 staan het Drents Museum en de stad Assen in het teken van deze bijzondere kunstenaar tijdens de tentoonstelling Viva la Frida! Life and art of Frida Kahlo. Van de versierde straten tot speciale arrangementen, Assen is in de ban van Frida!

Frida in Assen city experience

De Frida in Assen city experience is een extra expositie, niet in het Drents Museum, maar overal in de stad Assen. De bezoeker loopt een wandelroute, die je tegelijkertijd door de prachtige stad met versierde straten en langs bijzondere kunstwerken van lokaal talent leidt. Het gaat om levensgrote muurschilderingen en kunstobjecten van Frida Kahlo op gebouwen of in de openbare ruimte. Bezoek het museum, wandel de route en ontdek Frida in Assen.

Waar vind ik de wandelroute?
De wandelroute is bij het Drents Museum of de VVV Assen verkrijgbaar. Liever digitaal of zelf uitprinten? Klik op de button hieronder.

klik hier voor de wandelroute

Meer informatie en activiteiten