Noabershop Assen meer dan alleen een kringloopwinkel

13 jan 2020

De Noabershop Assen is onder vele inwoners bekend als een kringloopwinkel. Wat weinig mensen weten is dat het zoveel meer is dan dat. Deze non-profit organisatie wil mensen, cultuur en kunst samenbrengen.

Door middel van diverse evenementen, wordt er gestreefd naar het bouwen van bruggen tussen de mensen. Zo is er bijvoorbeeld de vredesweek en de Pasar Malam. Elke maand komt er een band optreden en elke laatste zaterdag van de maand zijn er jamsessies.

In de shop kunnen startende ondernemers een gedeelte van de winkel huren, de Noabershop ondersteunt hen, zodat zij uiteindelijk de stap kunnen maken naar het zelfstandig ondernemen. Een voorbeeld is de Peruaanse Maribel, zij begon met het aanbieden van reparaties en het uitvoeren van naai-opdrachten in de Noabershop.  Inmiddels is haar bedrijf uitgegroeid tot het bekende Maribel Naaiatelier gelegen in het Forum te Assen.

Als laatste, maar zeker niet onbelangrijk, worden er massage cursussen en massages aangeboden door Lien Siwalette. De opbrengst hiervan gaat naar de stichting Educatie Massage. Het doel van Stichting Educatie Massage is het gratis opleiden van mensen zonder vast werk en vast inkomen, jongeren met een lage opleiding, visueel gehandicapten, zowel nationaal als internationaal, tot professionele masseurs.

Tijd voor een kopje koffie, een praatje met de medewerkers of even rondsnuffelen tussen de spullen die verkocht worden. Participeren als vrijwilliger of het uitvoeren van je stage?

Ervaren hoe muziek en voeding de brug kunnen liggen? Iedereen is welkom en het kan allemaal.