Parade Día de Muertos!

Parade Día de Muertos!

26 okt 2021

Van 8 oktober 2021 tot en met 27 maart 2022 zijn het Drents Museum en de stad Assen in de ban van Frida Kahlo! Van de tentoonstelling Viva la Frida! – Life and art of Frida Kahlo tot versierde straten en een prachtige parade. Waan je op 2 november tijdens deze parade in Mexico in de binnenstad van Assen. Ter ere van Dia de Muertos en Frida Kahlo trekt een feestelijke optocht door de binnenstad van Assen.

Op 2 November tovert de binnenstad van Assen zich om tot Mexico!

Met een feestelijke parade wordt de ‘Dia de Muertos’ gevierd. Día de Muertos, De dag van de Doden, is een Mexicaanse herdenkingsdag die elk jaar plaats vindt op 1 en 2 november. Tijdens het voorafgaande weekend vinden er diverse activiteiten plaats voor families met kinderen in het Museum, op 2 november vieren we de dag met een heuse parade. Dansers, artiesten, praalwagens en inwoners komen samen in feestelijke kleding en zogeheten ‘Suger Skulls’.

Meedoen aan de parade?

Zelf ook meedoen? Dat kan! Kom om 16:00 uur bij de trappen van de ingang van DNK en natuurlijk in een kleurrijke outfit à la Frida. Om je nu alvast een beetje op weg te helpen met je outfit zijn er verschillende printbare maskers die je thuis kunt versieren.

Klik hier voor de printbare maskers

Kijken bij de parade?

Kom je kijken? De parade start om 16.30. Zoek een plekje langs de route: van de Markt, via de Weiersloop naar het Koopmansplein, vervolgens via Gedempte Singel, Noordersingel, Brinkstraat, eindigend op de Brink waar je heuse ofrenda’s met kleurrijke sugar skulls kunt bewonderen van de leerlingen van CS Vincent van Gogh. Iedereen is welkom! 

Er zijn geen kosten verbonden aan deelnemen of kijken bij de Parade. Ook is een QR-code niet nodig.

Dinsdag 2 november
16:30-17:30 uur
Binnenstad Assen

Bekijk meer Dia de Muertos activiteiten in Assen