Saar aan Huis opent nieuwe vestiging in Assen en omstreken

08 jan 2020

Op 1 januari 2020 is Saar aan Huis van start gegaan in Assen en omgeving.
Saar aan Huis is een organisatie voor aanvullende mantelzorg. Ouderen kunnen bij Saar aan Huis terecht voor allerlei andere vormen van ondersteuning zoals licht huishoudelijk werk, gezamenlijk koken, persoonlijke verzorging, begeleiding bij doktersbezoek of “gewoon” gezelschap. Saar aan Huis levert geen medische zorg.

Maar Saar aan Huis helpt niet alleen ouderen. Ook gezinnen waar bijvoorbeeld een van de partners door ziekte langdurig uitvalt, kunnen een beroep doen op een Saar.

Oprichtster Sabine Blom van Assendelft: ‘Ouderen blijven langer thuis wonen. Velen willen en kunnen dat ook, maar wat extra hulp is daarbij nodig. Vaak kan die geleverd worden door kinderen of vrienden, maar dat lukt niet altijd omdat die werken of ver weg wonen. Dan biedt Saar aan Huis een oplossing.’
‘Alle Saars zijn deskundig, goed opgeleid en wonen in de regio. Iedereen is uitvoerig gescreend. Cliënten krijgen altijd hulp van dezelfde Saar op het tijdstip dat ze zelf hebben aangegeven.

Madeleine Meppelder is verantwoordelijk voor Saar aan Huis in Assen en omgeving. Afgelopen elf jaar heeft ze zich beziggehouden met professionele arbeidsbemiddeling.
’De juiste mensen bij elkaar brengen om te zorgen dat iedereen daar blijer van wordt, is een van de mooie taken in mijn nieuwe functie’, aldus Madeleine, die zelf ook veel ervaring heeft als mantelzorger.

Assen en omgeving is de 33ste vestiging van Saar aan Huis. De particuliere mantelorganisatie is in heel Nederland te vinden (zie www.saaraanhuis.nl).

Tel: 0592-217711 / 06-86806465