Spot TV Assen: het tv kanaal voor en door jongeren

Spot TV Assen: het tv kanaal voor en door jongeren

01 apr 2021

Assen heeft sinds begin februari een eigen online tv kanaal voor en door jongeren: Spot TV Assen. Het redactieteam wordt gevormd door jongeren vanuit verschillende scholen en opleidingen. Samen maken zij zichtbaar wat er allemaal gebeurt in Assen voor de jeugd. Én ze bedenken en organiseren nieuwe (online) activiteiten, waar je naar kunt kijken of waar je aan mee kunt doen. Dit initiatief van de gemeente Assen in samenwerking met Spot TV, Vaart Welzijn, DNK, ICO, DAF, Spraakmakend, Podium Zuidhaege en Vaart in Assen wordt betaald door geld dat het Rijk beschikbaar heeft gesteld om jongeren perspectief te bieden in coronatijd.

Om alle activiteiten duidelijk en overzichtelijk in beeld te brengen, heeft Spot TV een eigen platform op www.assen.spot-tv.nl. Hier worden dagelijks nieuwe activiteiten op geplaatst. Op het kanaal staat het aanbod van bestaande en nieuwe activiteiten voor jongeren op een rij. De activiteiten zijn een mix van creatieve workshops, masterclasses van influencers, maar ook theaterworkshops, debatten en sportactiviteiten zoals dans. Naast actualiteiten, lifestyle en events, is er ook ruimte voor de maatschappelijke kant. Zoals een spreekuur van Vaart Welzijn voor jongeren. Jongeren kunnen zich via Spot TV opgeven om mee te doen aan bepaalde activiteiten. Veel activiteiten worden live gestreamd.
Uitgangspunt is dat de activiteiten worden georganiseerd voor de leeftijden van 12 tot 22 jaar. In principe online, maar waar het binnen de regels kan ook activiteiten in levenden lijve. En zoveel mogelijk van, voor en door jongeren.

Redactieteam
Op dit moment zitten er 12 jongeren tussen de 17-22 jaar in de redactie. Marten de Ruiter van Spot TV Assen: “Het is een hele enthousiaste redactie met heel veel ideeën. Onderling hebben ze al tijdens de eerste redactievergadering een rolverdeling gemaakt wie wat doet. De een filmt, de ander interviewt en weer een ander maakt teksten.” Elke woensdagavond is er een redactievergadering waarin besproken wordt wat ze willen gaan doen voor de live-uitzending van vrijdagavond. De uitzendingen zijn te bekijken via de website van Spot TV Assen.

Wekelijkse uitzendingen
Elke week is er een live-uitzending vanuit de studio in Podium Zuidhaege. Deze live-uitzendingen hebben een actueel thema.

Wil je meer weten? Neem dan snel een kijkje op assen.spot-tv.nl en doe mee!