Top 4 Coronaproof uitjes tijdens de herfstvakantie in Assen

Top 4 Coronaproof uitjes tijdens de herfstvakantie in Assen

Neem je gezin mee naar de leukste Coronaproof activiteiten in Assen deze herfstvakantie. Ga op kaboutertocht, kom zwemmen of ga lekker wandelen op een onontdekt plekje. Lezen jullie mee?


Wandelen en kaboutertocht in het Asserbos


Beleef de herfst bij het Duurzaamheidscentrum in het Asserbos! Bij de balie liggen gratis wandelroutes klaar, geschikt voor jong en oud. Maar wist je ook dat er kabouters in het bos wonen? Speciaal voor de kleine bezoekers is er een kaboutertocht. Met een bezoek aan de kinderboerderij is de ideale herfstdag compleet.

Let op!
In verband met de aangescherpte corona-maatregelen gaan de begeleide activiteiten in het Duurzaamheidscentrum Assen niet door en is de horeca gesloten.Wel zijn er leuke zelf-doe-activiteiten die je buiten kunt doen. Ook de ‘Maakfabriek’ in het Duurzaamheidscentrum Assen is toegankelijk (één huishouden tegelijk in de ruimte).

Zwemparadijs van de Bonte Wever


Gegarandeerd waterpret voor het hele gezin! Het uitgebreide subtropische zwemparadijs is geschikt voor jong en oud met een golfslagbad, de windwaterkreek en twee spectaculaire waterglijbanen. Voor de kleine bezoekers is er een peuterbad waar ze lekker kunnen spelen. Drankjes zijn ook inbegrepen bij je bezoek.

Let op!
Wel is het noodzakelijk een kaartje vooraf te reserveren en wordt er gevraagd om de aangepaste COVID-19 maatregelen van tevoren goed door te nemen. Klik hier om kaartjes te scoren en alles wat je moet weten voor je bezoek!

Het Drents Museum


Het Drents Museum heeft eigen familieroutes en is daarom een erg leuk kinderuitje. Doe met het hele gezin mee aan kijk-, zie-, doe- en denkopdrachten. Naast de tentoonstellingen heeft het Drents Museum ook twee activiteiten speciaal gericht op kinderen: Het grootste Poppenhuis van Nederland waar ‘Het Poppenhuis’ je brengt naar het Drenthe van de 18de eeuw en Codenaam: Energy waar je op een speelse manier bezig gaat met energie.

Let op!
Van te voren online reserveren is verplicht. Lees hier alles over het Drents Museum.

Afsluiter van de herfstvakantie: zoek de onontdekte stadstuin op


Zoek je nu liever de natuur op en ben je liever buiten? Kom gezellig wandelen bij Landgoed Overcingel. Een prachtig stuk natuur middenin het centrum van Assen met een tuin, bos en een landgoed. Koop een wandelkaart voor €1,00 bij het Drentse Landschap aan de Kloosterstraat 5 in Assen (open tijdens kantooruren).


Benieuwd naar wat er nog meer te doen is? Vind de leukste uit-tips in onze uitagenda en like ons op Facebook. #AssenGeeftRuimte #GeefElkaarRuimte #DenkOmElkaar

Evenementen tijdens de herfstvakantie

Bekijk alle >
vandaag
populair
gezin
deze week

Evenementen tijdens de herfstvakantie

In Assen is altijd iets te doen! Ook tijdens de herfstvakantie worden er leuke kleinschalige evenementen georganiseerd. Voor jong en oud! Bekijk hier een overzicht

Bekijk alle evenementen

Helaas geen evenementen gevonden voor vandaag!