Vier Dia de Muertos in Assen!

Vier Dia de Muertos in Assen!

26 okt 2021

In Assen wordt Día de Muertos – Dag van de Doden, de Mexicaanse nationale feestdag op 2 november – groots vieren. Het weekend voorafgaand aan Día de Muertos zijn er in het Drents Museum diverse activiteiten voor families met kinderen en een echte clubavond voor volwassenen. In Bioscoop DNK is de animatiefilm Coco (Disney) te zien. Op dinsdag 2 november trekt er een feestelijke parade door de binnenstad van Assen met muziek, dans en theater. Op deze feestelijke dag is ook vanaf 16.30 de pop-up tentoonstelling op de Brink met de opvallende altaren en vrolijke skulls van de leerlingen van CS Vincent van Gogh te bewonderen.

Pop-up tentoonstelling met Altaren en skulls

De leerlingen van CS Vincent van Gogh zijn onder leiding van kunst- en cultuurcoördinator Karin Kingma al maanden bezig met de voorbereidingen voor Dia de MuertosHun opvallende herdenkingsaltaren met vrolijke schedels en skeletten, geïnspireerd op het werk van Frida Kahlo en de Mexicaanse volksschilderkunst, worden vanaf 2 november om 16.30  gepresenteerd op de Brink. De skulls zijn tot en met 14 november 2021 te zien.

Viva la Frida!

Dia de Muertos wordt gevierd in het kader van de tentoonstelling Viva la Frida – Life and art of Frida Kahlo die tot en met 27 maart 2022 te zien is in het Drents Museum. In Assen komen voor het eerst twee van ‘s werelds belangrijkste Frida Kahlo-collecties bij elkaar. In Viva la Frida! is een unieke combinatie van Kahlo’s kunst en persoonlijke voorwerpen (zoals kleding, beschilderde korsetten en sieraden) te zien. Hiervoor werkt het museum samen met Museo Dolores Olmedo en Museo Frida Kahlo (voorheen La Casa Azul, het Blauwe Huis) in Mexico-Stad. De samenwerking biedt het Drents Museum de unieke kans om het complete Frida-verhaal te vertellen. 

Naar de tentoonstelling