VOF Zorg: ‘Een wonderlijke  combinatie’

VOF Zorg: ‘Een wonderlijke combinatie’

06 jan 2021

De stuwende krachten achter Zorg & Natuur zijn er van overtuigd dat je toekomst-proof moet ondernemen. Respect voor natuur, mens en dier staat daarbij hoog in het vaandel. Met een aanstekelijk idealisme en een flinke dosis doorzettingsvermogen maken zij de wereld daarbij steeds een klein beetje beter. 

De focus van Zorg & Natuur is gericht op een wonderlijk combinatie van natuurbeheer, dierenwelzijn, eerlijk voedsel en de kwetsbare medemens. Zo bieden zij met hun bijzondere zorgboerderij bijvoorbeeld werk en begeleide woonruimte aan mensen met een beperking. Daarbij nemen zij de achterstand tot de arbeidsmarkt zoveel mogelijk weg en laten cliënten weer actief deelnemen aan de samenleving. In kleine teams van bewoners en begeleiders plegen ze onderhoud aan natuurgebieden van organisaties als Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. Daarnaast is ook begrazing een belangrijke vorm van natuurbeheer van Zorg & Natuur. Dat doen ze met eigen kuddes wilde runderen, die alle seizoenen buiten in de natuur mogen lopen.

Om de cirkel rond te maken, wordt het vlees van boventallige dieren uit deze kuddes al jaren succesvol in de eigen webshop en via een aantal vaste verkooppunten vermarkt. En in deze expertise gaat de samenwerking met Drents Landschap binnenkort een stapje verder. Op Landgoed Zorg & Natuur aan de Amelte in Assen wordt binnenkort naast het bekende biologische natuurvlees van Zorg & Natuur ook het vlees van Drents Landschap in de boerderijwinkel verkocht. 

Daarnaast verkopen ze op landgoed Zorg&Natuur, aan de Amelte 24 te Assen ook kerstbomen, zuivel uit de regio, Groente van Smilande, houtwerk van dagbestedingsplekken (o.a. Payebelwood uit Assen), kaas, eieren en nog veel meer.

Download de app voor bestelgemak en prachtige, unieke recepten.

Welkom op landgoed Zorg&Natuur aan de Amelte 24 in Assen (tussen Assen en Rolde)