Bijzondere winter wandelingen

07 jan 2021

Handschoenen aan, muts op en stap naar buiten om de mooiste plekken van Assen te ontdekken tijdens deze winterwandelingen. De winterperiode is namelijk prachtig in onze stad. Geniet volop van de winter met één van onze vier wandelroutes.

Wandelroute 1: Stadswandeling Assen


Maak dit najaar kennis met de geschiedenis van Assen met de gratis ‘Stad der Paleizen’ stadswandeling Assen. Wandel een route van 4 km. tijdens een mooie winterdag. Deze route brengt je langs bijzondere plekken van Assen. De route start bij het Drents Museum aan de Brink 1. Klik hier en download je gratis wandelroute.

Liever een papieren variant? Het VVV kantoor Assen aan de Marktstraat 8-10 biedt een iets uitgebreidere stadswandeling aan tegen een vergoeding van €1,50.


Wandelroute 2: Landgoed Overcingel


Maak een uitgebreide wandeling bij Landgoed Overcingel met een wandelkaart van Het Drentse Landschap. Geniet van de winterse kleuren in de heestertuin, waarvan de paden als bij een sterrenbos op een middenpleintje uitkomen, in de fantasietuin met twee prachtige vijvers en in het bosgedeelte. De wandelkaart in voor €1,00 te koop bij Het Drentse Landschap, Kloosterstraat 5 in Assen (open tijdens kantooruren).

Foto: Ronn (Wikimedia Commons, CC BY-SA)


Wandelroute 3: Asserbos


Kom wandelen in het Asserbos en langs de oude begraafplaatsen met een gratis te downloaden wandelroute van 7 km. Ontdek de mooiste lanen en paadjes tijdens de winter. De ideale plek voor een sneeuwballen gevecht! Onderweg kun je een kijkje nemen op drie monumentale begraafplaatsen aan de bosrand. Klik hier en download je gratis wandelroute.


Wandelroute 4: Bos en Park


Deze georganiseerde wandeling is eigenlijk elk seizoen prachtig om te maken, maar zeker in de winter. Ga samen met een stadsgids van de Asser Historische Vereniging op een boeiende wandeling. Een wandeling vanaf de Bonte Wever, naar het Asserbos, de Hertenkamp, het Van der Feltzpark, de Dr. Nassaulaan met de statige woningen en de nieuwe vijver.

Deze wandeling is tegen betaling en is de boeken via het VVV kantoor Assen aan de Marktstraat 8-10, tel: 0592-243788 of mail: contact@ahvassen.nl.


Ben je op zoek naar een leuk uitje, activiteit of evenement in Assen? Bekijk dan eens het totaaloverzicht voor het verrassende aanbod van de winter.