Frida in Assen City Experience -Koopmansplein 17

Frida in Assen City Experience -Koopmansplein 17

12 okt 2021

Koopmansplein 17
Titel onbekend – Paneel 1
Michel Velt & Jack Lack


Informatie is coming soon

Koopmansplein 17
Anthropocene – Paneel 2
Floor van Meeuwen

Een overeenkomst tussen Frida haar werk en mijn interesses is de reactie op de huidige samenleving. Het gebruik van symboliek in Kahlo’s werk en haar reactie op haar omgeving probeer ik op mijn eigen manier in dit werk te laten samensmelten. Lichtvervuiling van de Eemshaven waar ik ben opgegroeid, lichtvervuiling van de industrie rondom Rotterdam waar ik nu woon, de slang als personificatie van het menselijk kwaad, yin yang, dag en nacht &verbranding/vuur zijn de beelden die ik gebruik om het tijdperk waarin we nu leven, het antropoceen, te verbeelden.

Koopmansplein 17
Titel onbekend – Paneel 3
Sander Quekel


Informatie is coming soon

Koopmansplein 17
Titel onbekend – Paneel 4
Laureen Langkamp


Informatie is coming soon

Koopmansplein 17
Titel onbekend – Paneel 5
Peter van der Weij


Informatie is coming soon

Koopmansplein 17
De twee ongelukken in mijn leven – Paneel 6
Pirmin Rengers

Ik heb gezocht naar wat Frida bewoog als kunstenaar en mens en werd gevangen door haar uitspraak over de twee grote ongelukken in haar leven; het busongeluk en haar man Diego Rivera. Beide ongelukken zijn aan te duiden als katalysator voor haar genie. Zonder het busongeluk was ze mogelijk arts geworden, zonder Diego’s invloed was ze wellicht een heel ander mens en andere kunstenaar geweest. Het is interessant om daarbij stil te staan en die gedachte toe te passen op je eigen leven. Ik heb Frida afgebeeld in de huidige tijd in een bus, vlak voordat haar eerste ongeluk plaats gaat vinden. Diego, haar toekomst, kijkt alvast mee over haar schouder in afwachting van wat komen gaat.

Koopmansplein 17
Modern Day Dove – Paneel 7
Delfo Pinto

Geïnspireerd door de talloze indrukwekkende werken van Frida Kahlo, is ‘Modern Day Dove’ een hommage aan de spraakmakende kunstenares verpakt in een modern straatkunst jasje. Daarbij is de vraag hoe haar leven eruit zou kunnen hebben gezien, als zij in deze technologisch snel ontwikkelende wereld zou opgroeien. Zou ze met een e-sigaret door de straten van Coyoacán lopen op haar robotische prothese uitgerust met op maat gemaakte sneaker terwijl ze al streamend voor haar vele online volgers zou werken aan een digitale tekening op haar nieuw aangeschafte tekentablet? Wie zal het zeggen…