Na de vernieuwing van het Koopmansplein blijft de binnenstad van Assen doorontwikkelen. Zes winkelstraten worden door aannemer Dusseldorp aangepakt: de Kruisstraat, de Marktstraat, de Weiersloop, de Oude Molenstraat, de Oudestraat en het oostelijke deel van de Gedempte Singel. Voor 2024 staan de Kruisstraat, de Marktstraat en de Weiersloop op de planning en in 2025 worden de rest van de straten aangepakt.

De bouwplanning
De werkzaamheden van de eerste straten zijn in oktober 2023 gestart en worden eind 2024 afgerond. Om de overlast te beperken is de herinrichting van de winkelstraten verdeeld over verschillende fases. Tijdens elke fase wordt er gewerkt in één of meerdere winkelstraten en zal in een deel van deze straten omleidingsroutes worden aangewezen. Alle winkels en horecazaken blijven natuurlijk gewoon bereikbaar. Bekijk hieronder de fases tot en met eind 2024.

De bouwplanning per fase - Bekijk hier wanneer de werkzaamheden gepland zijn.

Ondernemers in het zonnetje!
We werken zo met elkaar aan een mooiere en groene binnenstad. Maar dat betekent wel dat door de werkzaamheden ondernemers minder goed bereikbaar zijn. Welke lokale ondernemer mag volgens jou eens in het zonnetje gezet worden? Bekijk ze hieronder en plan je bezoek aan jouw favoriete winkel of horecazaak. 

De ondernemers - Welke lokale ondernemer mag volgens jou eens in het zonnetje gezet worden?

Tip: kom naar de Bouwdag!

Door alle werkzaamheden zijn de lokale ondernemers minder goed bereikbaar. Daarom zijn we bezig met het organiseren van een hele leuke actie: de Bouwdag op 24 juli! Een dag van het Kids Zomervermaak Festival maar dan vol leuke activiteiten waar kinderen op verschillende manieren kennismaken met de bouw en infra. Kinderen kunnen op de foto met een echte vrachtwagen, een eigen straatje leren leggen en het minikraanspel spelen! Kom langs en beleef een fantastische dag vol bouwplezier. Meer weten? Klik hier voor het volledige programma!