Ontdek kunst & cultuur in Assen #Watgajijdoen?

01 sep 2021

Wat ga jij komend seizoen doen of beleven op het gebied van kunst en cultuur? Laat je inspireren! Want de hele maand september laten we zien wat er allemaal is op het gebied van kunst en cultuur in Assen.

Wekelijkse portretten

Elke week worden er portretten met een uniek verhaal geplaatst van culturele verenigingen, instellingen en ondernemers. Zie je iets wat je wel aanspreekt? Je kunt zelf actief worden door bijvoorbeeld lid te worden van een koor of mee te doen aan een cursus of een workshop. Maar ook het aanbod van De Nieuwe Kolk, Podium Zuidhaege en het Drents Museum is groot. Voor iedereen is wel wat te doen!

Bob Bergsma

Wethouder Bob Bergsma ziet uit naar het nieuwe culturele seizoen. “Als een ding duidelijk wordt in de campagne, is het wel dat er ontzettend veel te doen ik op het gebied van kunst en cultuur. Op dit moment is er bijvoorbeeld Kunst aan de Vaart. Wie de komende weken een wandeling langs de Vaart maakt, kan genieten van prachtige kunstwerken in, langs en boven de Vaart. En dit is maar één voorbeeld; er is veel meer te doen in Assen. Kom ook eens kijken bij De Nieuwe Kolk, Podium Zuidhaege en het Drents Museum.”

Muzieklessen Podium Zuidhaege

Veel muzieklessen zijn al weer begonnen of gaan binnenkort van start. Wil je een gitaarles proberen of liever drummen? Of lijkt de viool je toch interessanter? Kijk eens op www.podiumzuidhaege.nl. Daar vind je informatie over nog veel meer muzieklessen!

Beeldrijk Drenthe

Beeldrijk Drenthe is een collectief van zelfstandige kunstenaars en docenten in de beeldende kunst en media. We verzorgen particuliere cursussen en workshops voor volwassenen en kinderen en lessen en projecten in het binnen- en buitenschoolse werkveld.

Onze cursussen starten medio september 2021 in Podium Zuidhaege. Er zijn ook gratis open lessen aan te vragen bij de verschillende disciplines. Dit kan via de docenten die staan vermeld op www.beeldrijkdrenthe.nl.

Week 37

Week 36

Met deze campagne ondersteunt Gemeente Assen de cultuursector bij de herstart van haar activiteiten. Dit is Assen wordt als kanaal ingezet om de inwoners en bezoekers van de stad Assen te bereiken.