TT Assen gaat door! Per dag 11.500 fans welkom.

TT Assen gaat door! Per dag 11.500 fans welkom.

21 mei 2021

Dit jaar is, van 25 t/m 27 juni, alweer de 90e Motul TT Assen. Door het coronavirus zal dit event in afgeslankte vorm plaatsvinden. Per dag zijn er 11.500 Nederlandse toeschouwers welkom. Het TT Circuit Assen heeft daarover met de veiligheidsregio Drenthe, de gemeente Assen en promotor Dorna overeenstemming bereikt.

De organisatie spreekt van een tussenjaar. Dit ‘tussenjaar’ wordt als een ander event gezien. Dit houdt in dat er voor 2021 een aparte voorverkoopprocedure gehouden wordt. Heb jij een ticket aangeschaft voor het event in 2020? Dan blijft deze gewoon geldig voor de TT in 2022.

Bubbel event

Normaal zijn er zo’n 110.000 motorfans per dag aanwezig bij de TT Assen. Dit jaar zijn dat er dus een stuk minder. Naast dat er een stuk minder toeschouwers zijn, zal ook de setting iets uitgekleder zijn. De (staan) taluds blijven gesloten en er worden geen vidiwalls langs het circuit geplaatst. De bezoekers van iedere tribune krijgen hun eigen ‘bubbel’. Daarbij moeten bezoekers naar alle waarschijnlijkheid zich eerst (negatief) laten testen voordat ze het terrein op mogen. De testen worden gratis uitgevoerd via het landelijke netwerk van Testen voor Toegang.

Bekijk meer op https://www.ttcircuit.com/