“Van bakkwastjes tot servies. We hebben voor iedereen wel wat!”

“Van bakkwastjes tot servies. We hebben voor iedereen wel wat!”

11 jan 2021

Wat ooit is begonnen als een kleine manufacturen en koloniale warenwinkel, is inmiddels uitgegroeid tot het op een na grootste warenhuis van Nederland: Warenhuis Vanderveen. Een warenhuis met een rijke en bewonderingswaardige geschiedenis. Na het noodlottige ongeval van vader Oldenburger met zijn kofschip ‘De Harmonie’ op de Oostzee eind 19e eeuw, is Antje Oldenburger in 1897 vertrokken naar Assen om te starten met haar winkel. Hier verkocht zij naast stoffen en textiel ook al de eerste huishoudelijke artikelen zoals Riganappen (houten kommetjes uit Riga). De Riganappen zijn tegenwoordig niet meer verkrijgbaar in het warenhuis, maar op de afdeling Koken & Tafelen is er meer dan genoeg aanbod van keuken- en tafelservies.

Met een afgeronde opleiding detailhandel, jarenlange werkervaring als verkoopmedewerker in de huishoudelijke artikelen en ruime kennis over de producten die ze verkoopt, is het niet meer dan logisch dat Marijn van der Veen, al ruim vier jaren, de afdeling Koken & Tafelen in de Vanderveen met succes runt. Bij binnenkomst valt het grote aanbod en de diversiteit van de producten gelijk op. “Van tuitenrager tot keukenmachine. Van het kleinste keukenmerk tot de grootste keukenmachines en van bakkwastjes tot servies. We hebben voor iedereen wel wat” vertelt Marijn.

Het valt op dat zowel jong als oud in de winkel komt. Veel mensen komen speciaal voor het verhaal achter de producten naar Koken & Tafelen toe. De kennis en het vakmanschap van het personeel maakt de winkel dan ook uniek. “Pannen zijn toch wel een van de leukste producten die wij verkopen. Als je de techniek achter een pan weet, is het zoveel meer dan een pan. De juiste materialen kunnen er voor zorgen dat je tot 30% energiezuiniger kan koken. Het is mooi om een klant uit te leggen wat materialen doen om hun te kunnen helpen. En met het juiste materiaal wordt koken gewoon veel leuker” vertelt Marijn glunderend.

Om een extra stukje service te bieden en ervoor te zorgen dat de klant de juiste dingen op de plank heeft liggen, biedt Koken & Tafelen sinds kort ook hun producten aan op de online winkelstraat van Dit is Assen. Wil je toch liever de sfeer en beleving proeven? Klik op de button.

Online winkelstraat