Van de Kunstbende Drenthe naar shinen op het podium van DNK – De Nieuwe Kolk.

15 feb 2021

Wil jij in de voetsporen treden van bekende landelijke en Drentse artiesten? Wil jij alles uit je halen wat erin zit? En lijkt het je geweldig om je kunstwerken te exposeren, je muziek te laten horen of om ooit op te treden op het podium van De Nieuwe Kolk? Meld je dan aan voor de Kunstbende Drenthe.

De kweekvijver voor talent

Kunstbende is een netwerkorganisatie die jong creatief talent ontdekt, ontwikkelt en exposeert. Met de wedstrijd Kunstbende worden jongeren op vroege leeftijd gestimuleerd eigen talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Daarom is Kunstbende dé plek voor jong en creatief talent tussen de 13 en 18 jaar. Veel artiesten komen voort uit de kweekvijver van Kunstbende. Bekende artiesten die hiervan deel uitmaken zijn o.a.: Trijntje Oosterhuis, Martin Garrix, Nielson, Kalvijn, Claudia de Breij, Stefano Keizers, Abdelkader Benali, Douwe Bob en De Wolff.

Het traject van Kunstbende begint dit jaar in februari met diverse workshops van professionals uit het vakgebied. Hierin krijgen jongeren de kans om zich verder te ontwikkelen binnen een specifiek gebied. Vervolgens kunnen de jongeren hun act laten zien tijdens de voorronde van het Kunstbende Young Creators Festival op 6 juni 2021 in Theater De Tamboer in Hoogeveen. De nummers 1 van elke categorie gaan naar de landelijke finale in Amsterdam.

Creatief tijdens corona


Meer dan ooit laten jongeren actief van zich horen op internet. De coronatijd zette hun creativiteit op scherp. Om deze talenten zoveel mogelijk te stimuleren, startte Kunstbende met het online podium KLUB Kunstbende. In deze KLUB werkt Kunstbende actief samen met partners, deelnemers, ambassadeurs, coaches, masters en vele andere professionals uit het culturele en creatieve veld. De KLUB geeft alle ruimte aan jongeren om hun work-in-progress (#vanpodiumnaarzolder) te laten zien en geïnterviewd te worden over kunst maken in deze gekke tijd. Ook kunnen ze van alles leren via Krash Kourses in samenwerking met de Rabobank (zoals de Kourses van Kunstbende-ambassadeurs Stefano Keizers en Shay Latukolan), online coaching en de splinternieuwe online masterclasses.

De KLUB vormde dit jaar het begin van een meerjarenplan waarin Kunstbende haar kracht als community gaat uitbouwen. Deelnemers geven namelijk keer op keer aan hoe belangrijk het is om andere (jonge) makers te ontmoeten, van elkaar te leren en zo de volgende stap te kunnen zetten in hun ontwikkeling. Want: het beste uit jezelf halen doe je niet alleen!

Meer informatie of inschrijven? Ga naar www.kunstbende.nl en schrijf je direct in! Hopelijk zien we jou tijdens één van de workshops of tijdens de voorronde. Deze zal niet plaatsvinden op het fantastische podium van De Nieuwe Kolk, maar in de Tamboer in Hoogeveen op 6 juni 2021 welteverstaan. Volg ons ook via Kunstbende Drenthe en blijf op de hoogte.